DNA analýza

1. Genetické výsledky

Súhrn kategórií, v ktorých majú Vaše gény zásadný vplyv na Vaše zdravie a váhu. U každej prihlásenej kategórie Vám ukážeme konečné skóre a stručný popis toho, čo to znamená.

2. Výber najúčinnejšej diéty

Výsledkom analýzy Fagron NutriGen ™ je odporúčanie konkrétneho typu stravy (diéty), ktorá bude ideálna pre dosiahnutie maximálnej efektivity chudnutia. Táto časť je odpoveďou na otázku, prečo niekomu zaberá nízkotučná / nízkosacharidová / nízkokalorická diéta a mne nie?

Odpoveď nájdete vo Vašich génoch a v tejto analýze. Účinnosť diéty spoznáte podľa farby – červeno označená bude prakticky neúčinná, zelená značí maximálnu účinnosť.

3. Riziko potravinových intolerancií

V tejto časti zistíte, či máte genetické predpoklady k intolerancií / neznášanlivosti konkrétnych typov potravín (laktóza, alkohol, lepok, kofeín a fruktóza). Zelený výsledok značí nízke riziko predispozície k intolerancií a červený vysoké riziko.

4. Riziko nedostatku vitamínov a minerálov

V tejto časti zistíte genetické predispozície k nedostatku vitamínov a minerálov. Na základe tohto prehľadu možno zostaviť personalizovaný plán na doplnenie vitamínov a minerálov.

5. Výber vhodných doplnkov

Táto časť obsahuje prehľad odporúčaných doplnkov rozložených do 3 fáz, aby sa zabezpečil prísun všetkých Vašich výživových potrieb v budúcnosti. Váš lekár alebo odborník na výživu určí trvanie každej fázy pre Vás na základe Vášho klinického stavu a vývoja.

Fáza 1 – Vyčistenie a detoxikácia

Fáza 2 – Prispôsobenie: Reštrukturalizácia buniek a tkanív na všetkých úrovniach a pokrytie deficitu minerálov, vitamínov a stopových prvkov podľa diagnostiky potrieb pacienta.

Fáza 3 – Suplementácia: Suplementácia a obnova optimálneho stavu na všetkých úrovniach: bunkovej, tkanivovej, imunitnej, kostno-svalovej, psycho-neuronovej a endokrinnej.

6. Top 5 najlepších základných potravín

Zoznam ideálnych potravín, ktoré Vám odporúčame zaradiť do jedálnička. Rozdelené prehľadne do kategórií. Najlepšie potraviny sú navrhované na základe Vašej DNA a tieto návrhy spracovali odborníci spoločnosti Fagron v spolupráci s odborníkmi na výživu.

7. Doporučený pomer živin podľa Vašej DNA

V grafe je znázornený optimálny podiel denného príjmu tukov, sacharidov a proteínov v závislosti na Vašom genetickom profile.

8. Fyzická aktivita

V tejto časti zistíte, aké sú očakávané prínosy cvičenia / pohybovej aktivity na zníženie telesného tuku a zvýšenie HDL cholesterolu (dobrý cholesterol). Je odpoveďou na častú otázku, prečo niekomu stačí pár minút aktivity denne a je chudý, zatiaľ čo iný cvičí 2 hodiny každý deň a nemôže schudnúť.

9. Doporučený kalorický príjem

Naše odporúčanie pre Váš denný príjem kalórií odvodené z Vašeho BMI a pohlavia. Tento výpočet je návrh, vždy sa poraďte so svojím lekárom alebo špecialistom na výživu a postupujte podľa jeho indikácií, aby ste maximalizovali zdravé chudnutie.

10. Kompletné genetické výsledky

V tejto časti sa nachádzajú kompletné genetické výsledky. Nájdete tu skúmané kategórie, genetický marker, lokus (pozícia génu na chromozóme), Vašu genetickou variantu a Vaše výsledky s interpretáciou.